1. Graficul de desfășurare al Concursului AcadNet

 

Etapa zonală

Etapa județeană

Etapa naţională

Locul de  desfăşurare

13.03.2021

10.04.2021

22.05.2021

Online (La distanta)

 

2. Condițiile tehnice 

 

Etapele se vor desfășura online (la distanța), într-o locație conectată la internet care permite participanților respectarea condițiilor de izolare / distanțare socială  necesare precum și respectarea condițiilor de concurs, anume securitate, participare strict individuală, transparență și obiectivitate (de exemplu, singur intr-o camera de acasă). Participanții vor trimite către organizatori adresa de IP a locației/locațiilor în care se desfășoară competiția cu minim 3 zile înaintea desfășurării acesteia, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru participarea la toate probele este nevoie ca participanții să instaleze Safe Exam Browser (se poate descărca de aici)

Toate aplicațiile necesare vor fi puse la dispoziție de către organizatori cu minim 5 zile înaintea desfășurării probelor împreună cu un tutorial de folosire a acestora. Aplicațiile au fost testate pentru sistemele de operare Windows 7, Windows 10 și Mac OS X Catalina. Sistemele de operare Linux nu pot fi folosite pentru participarea online la Olimpiada de Informatică Aplicată - AcadNet 2021.

Pentru desfășurarea probelor practice va fi instalată pe calculatoarele concurenților aplicația PacketTracer 7.3.1. Aplicația poate fi descărcată de pe site-ul concursului.

Pentru concurenții ce participă la secțiunea Interoperabilitate Software trebuie să fie instalat programul CodeBlocks 20.03 împreună cu compilatorul mingw aferent.

Pentru rezolvarea probleme tehnice datorate aplicațiilor menționate anterior, Comisia Centrală a Concursului AcadNet va oferi suport în ziua premergătoare concursului. Detaliile despre sesiunea de suport tehnic vor fi transmise participanților cu minim 3 zile înaintea desfășurării probelor. Participarea la aceasta sesiune nu este obligatorie, însă organizatorii nu își asumă nici o vină în cazul în care participanții nu pot accesa resursele oferite în timpul concursului.

Pentru monitorizarea participanților de la distanță, este necesar ca aceștia să asigure accesul audio și video la locația în care se află pe toata durata concursului. Recomandăm utilizarea calculatorului / laptopului pentru a facilita comunicarea audio-video online, și existența unui telefon cu conexiune independentă la Internet pentru comunicarea în cazul unei defecțiuni tehnice. Camera de filmat se vor poziționa în așa fel încât participanții să fie vizibili, iar sunetul trebuie sa fie disponibil pe toată perioada desfășurării concursului.

Monitorizarea audio-video se va realiza de către Comisia Centrală a Concursului AcadNet, folosind soluții securizate de conferințe audio video online. Fiecare participant va primi un ghid de acces la aceste conferințe cu minim 3 zile înainte de începerea probelor de concurs. Neparticiparea la aceste conferințe pe toată durata concursului duce la descalificarea concurenților.

3. Derularea probelor de concurs

Concurenții vor fi prezenți în conferința online la ora 8.30, se vor conecta pe site și vor verifica că au acces în zona în care se află subiectele de concurs. Fiecare concurent va primi subiectele on-line.

Pe durata probei teoretice concurenții nu pot pune întrebări și nu pot folosi sau accesa alt site în afară de www.acadnet.ro. Nu este permisă folosirea altor resurse externe (precum materiale tipărite sau digitale, ciorne, etc.).

În perioada probei practice singurele programe pe care concurenții au voie să le acceseze de pe calculator sunt Packet Tracer și CodeBlocks. Browser-ul poate fi folosit doar pentru încărcarea rezultate pe platforma www.acadnet.ro.

Spre finalul probei concurenții se asigură că vor avea timpul necesar să trimită testul și fișierele ce vor fi evaluate. Concurenții vor semna fișierele Packet Tracer. Fișierele Packet Tracer nesemnate nu vor fi evaluate.

Concurenții secțiunii Interoperabilitate Software vor încărca fișierele sursă pe site-ul  www.acadnet.ro. Pentru aceasta secțiune este permis accesul la Internet.

4. Durata probelor

Durata fiecărei probe a concursului AcadNet este de o oră, la care se adaugă obligativitatea de a participa cu minim 30 de minute înainte la conferințele online. Întreaga zi de concurs nu va depăși 5 ore, însumat.

5. Evaluarea  

Vor fi evaluate doar răspunsurile care au fost trimise pe site. În cazul probei practice se va evalua doar ultimul răspuns/fișier trimis.